top of page

נטורופתיה:

הגוף מסוגל לרפא את עצמו. הכלים בנטורופתיה תומכים בתהליך ריפוי זה ולא עושים זאת במקום הגוף, אלא המטופל לוקח חלק פעיל בתהליך הריפוי.
אוכל בריא ומזין
שלא גוזל לך זמן!

מהי נטורופתיה

הנטורופתיה היא אחד הזרמים המרכזיים והבולטים ברפואה הטבעית, והיא דוגלת בריפוי הוליסטי (שלם, מהמלה האנגלית whole), שכשמו כן הוא – התייחסות אל האדם כאל יחידה שלמה המכילה גוף ונפש ויש ביניהם יחסי גומלין.

הטיפול הנטורופתי מתייחס לכל רובד בחייו של המטופל: תזונה מאוזנת ומתאימה, פעילות גופנית, כלים להתמודדות עם מתחים וקשיים, סביבת המחיה של המטופל, גישתו לחיים ועוד. עם התייחסות הוליסטית, שלמה, לכל מרכיבי חייו של המטופל, ניתן ליצור איזון, כלומר – חיים בריאים ומלאים.

גישתה של הרפואה הנוטורפתית היא כי הגוף מסוגל לרפא את עצמו. הכלים הננקטים בנטורופתיה תומכים בתהליך הריפוי של הגוף, לא עושים זאת במקומו. המטופל לוקח חלק פעיל בתהליך הריפוי – הוא מקבל מהנטורופת כלים לשמירה על בריאותו ומשתמש בכלים אלו בחיי היום יום.

 

נטורופתיה ותזונה

הטיפול הנטורופתי שם דגש חזק על תזונה נכונה, כדברי הרמבם: ”יהיו מזונותיך רפואותיך”.

טיפול תזונתי בשילוב נטילת צמחי מרפא, ויטמינים ומינרלים, יכול לבוא לצד טיפולי מגע, הכוונה להתמודדות עם מתח, התייחסות לתהליכי גוף-נפש ועוד. שיטות הטיפול הנטורופתי נועדות לטפל בשורש הבעיה, קרי ה גורמים למחלה, ולא רק בסימפטומים, קרי תסמיני המחלה.

כל בני האדם שונים – תכונות אופי שונות מאפיינות אותם, העדפות ותחומי עניין שונים, חוזקות וחולשות, סביבה משפחתית וחברתית, אורח חיים ועוד, ולפיכך יותאמו שיטות הריפוי לצרכי כל מטופל באופן אישי, בהתאמה לכל מרכיבי חייו של המטופל, צרכיו ומטרותיו.

 

עקרונות בסיסיים בנטורופתיה

לנטורופתיה מספר עקרונות בסיסיים, עליה מושתתת התורה כולה.

 

  • לגוף האדם היכולת לרפא את עצמו

הריפוי בשיטות טבעיות תמיד היה קיים בעולם. האדם הקדמון פעל על פי אינסטינקטים, עם חיבור חזק לטבע ולגופו. לדוגמא: כשחש ברע הוא הפסיק לאכול ונח עד שנרגע וחש בטוב. הבנתו הבסיסית היתה 

שבזמן מחלה לא רצוי לאכול וחשוב לתת לגוף להבריא בקצב שלו (כך גם נוהגות החיות בטבע). הבנה זו מובילה אותנו אל עקרון חשוב בנטורופתיה והוא: הגוף יכול לרפא את עצמו, אם ניתן לו את התנאים המתאימים לכך.

ב-די.אנ.אי שלנו ישנו ידע לכל תא ותא כיצד לתקן ולרפא את עצמו. ולראיה - עצמות מתאחות, וירוסים מושמדים כל הזמן ע"י הגוף, פצעים מגלידים, במצב של קילקול קיבה הגוף שואף להוציא את הפסולת החוצה ע"י הקאות ושילשולים, בזמן מחלה הגוף מעלה את חום הגוף על מנת להתמודד טוב יותר עם נגיפים ולהשמידם.

אנחנו יכולים לעזור לגופנו עי" מנוחה נאותה, אמבטיות שמנים, וחיזוק המערכת החיסונית.

 

  • פסולת בגוף היא קרקע למחלות

מדען צרפתי בשם לואי פסטר גילה את החיידקים. בתחילה הוא טען שהחיידק גורם למחלה. זו היתה תגלית מסעירה ומאז עולם המדע אימץ תגלית זו. 

כעבור זמן מה גילה לואי פסטר שלא החיידק גורם למחלה, אלא הקרקע שבה הוא חי. לגילוי החשוב כל כך הקהילה המדעית כבר לא התייחסה.

וזה מוביל אותנו לעקרון נטורופתי חשוב נוסף - מחלה נוצרת באדם כתוצאה מהצטברות פסולת בגוף וכשאין הפרשה תקינה. כלומר הפרשה תקינה חשובה לא פחות מהזנה תקינה. אברי ההפרשה הם: המעי הגס, העור, מערכת הנשימה והכליות.

דוגמאות להצטברות פסולת בגוף: עצירות, בעיות עור, בעיות נשימה, עודף ליחה, בעיות בהוצאת שתן, כבד מורעל.

 

  • הגוף הוא אחד ושלם

הרפואה הטבעית רואה את האדם כשלם ולכן יש קשר בין האיברים. תפקוד לקוי של מערכת אחת בתוך הגוף, שיוצאת מאיזון, תשפיע על מערכות נוספות בגוף ואף על הנפש.

לבעיה מסויימת באיבר אחד בגוף יש קשר למכלול של האדם.

לדוגמא: תזונה שמבוססת על מזון מעובד, ללא אכילת פירות וירקות, עלולה לגרום לעצירות, גזים וכאבי בטן ובנוסף לכך גם לשחיקה של החיידקים הטובים במערכת העיכול.

חוסר של חיידקים טובים יכול להוביל להתפתחות פטריות וטפילים, ולירידה תפקודית במערכת החיסונית.

דבר זה יכול להוביל לדלקות במערכת העיכול, דלקות בדרכי השתן, מיגרנות, בעיות עור, עייפות והשמנה. בעיות אלו מתפתחות גם כתוצאה מעומס רב על מערכות הניקוי בגוף וחוסר ניקוז של הפסולת מתוך הגוף.

עקרון חשוב נוסף: לגוף יש כח פנימי שנקרא: כח החיים, אנרגיית החיים. זהו כח שכל הזמן דואג לאיזון פנימי. מקורות האנרגיה האלו הם המזון, המים, השינה, הגנטיקה, הסביבה, וכוחות הנפש.

נטורופתיה ואורח החיים המערבי

אורח החיים המערבי, במיוחד לנשות ולאנשי קריירה העובדים שעות רבות, הוא תובעני ועלול להיות משובש, אם אנחנו מאפשרים לעצמנו להגיע לידי כך...

הבשורות הלא נעימות הן - זה עלול להיות הרסני עבורנו.

החדשות הטובות הן - אפשר לשנות זאת בכל רגע נתון!

 

הדגשים לשמירה על אורח חיים בריא

1. שתיית נוזלים בכמות מספקת – גופנו מורכב מ-70% נוזלים! אספקה של כמות נוזלים תקינה לגוף תומכת בחיוניותו, ממריצה ושומרת על בריאותנו. הקפידו לשתות נוזלים איכותיים - מים וחליטות צמחים בעיקר.

2. תזונה בריאה ונכונה שנותנת לנו דלק לפעול במלוא הקיטור. על מנת ששינוי תזונתי יהיה יעיל ועמיד לאורך זמן, יש להתאים אותו אליכם באופן אישי - לאורח החיים, ההעדפות הקולינריות שלכם ועוד.

3. שינה איכותית ומספקת בשעות הלילה, ש"ממלאת לנו את הבטריה".

4. תנועה \פעילות גופנית כדרך חיים - ללא זה אי אפשר להשיג בריאות לאורך זמן.

5. נטילה שוטפת של נוגדי חימצון - הגנה מפני נזקי הזיהום בעולם.

6. טיפוח העצמי - תחושת ערך עצמי גבוה ושמחת חיים הם אחד הכלים  הבדוקים לאורח חיים נכון ואריכות ימים עם בריאות מעולה.

bottom of page